Израелският премиер Бенямин Нетаняху посети пехотни части на армията, разположени по

...
Израелският премиер Бенямин Нетаняху посети пехотни части на армията, разположени по
Коментари Харесай

Нетаняху посети военни на границата с Газа и обяви: Готови сме

Израелският министър председател Бенямин Нетаняху посети пехотни елементи на армията, ситуирани по границата с Ивицата Газа и разгласи: " Следващият стадий наближава ", заяви Би Би Си. Това бе първата аудиенция на министър-председателя в региона след офанзивата на палестинската ислямистка формация " Хамас ".

След това Нетаняху посети кибуците Беери и Кфар Аза, с цел да види домовете, разрушени при ужасяващото кръвопролитие от предишния уикенд, се показва в известие на неговата канцелария.

Израел е все по-близо до началото на сухопътна акция в линията Газа. След визитата си в Беери и Кфар Аза израелският министър председател написа в профила си обществената мрежа " Екс ": " Готови сме ".

През последните той бе подложен на критика, че към момента не е отишъл до опустошените села и градове в южната част на Израел.

 

עם הלוחמים שלנו בעוטף עזה, בקו החזית. כולנו מוכנים.

(צילום: אבי אוחיון, לע״מ) pic.twitter.com/TiGzHcWhPK

— Benjamin Netanyahu - בנימין נתניהו (@netanyahu) October 14, 2023

Израелските военни през днешния ден дадоха 6 часа на палестинците да се изтеглят на юг. Изтеглянето обаче не се оказва безвредно. 

Проверка на Би Би Си удостовери, че при въздушен удар по време на вчерашната евакуация са починали минимум 12 души, измежду които жена и деца. След офанзивата на " Хамас ", при която починаха над 1300 души, израелските ракетни удари са умъртвили към 2200 в Ивицата Газа.

За няколко часа израелските военни през днешния ден позволиха евакуация по два маршрута. Но дали през идващите дни ще има времеви прозорец към този момент не е известно. За 1 седмица 1 милион души са избягали от северната част на анклава - без значение от наредбите на " Хамас ", палестинците да не се подчиняват на израелския ултимат.

От другата страна на оградата - в Израел, времето и неизвестността за ориста на заложниците вършат болката все по-силна. Около 120 души са в плен на Хамас. За 24 заложници се допуска, че към този момент са мъртви.

Близки на пленените се събраха на митинг пред военното министерство в Тел Авив. Някои носеха плакати с апели за оставката на Бенямин Нетаняху, обвинявайки го, че той е отговорен за нещастието.

Инфо: dir.bg

Тагове: Бенямин Нетаняху Ивицата Газа военна техника сухопътна операция Беери Кфар Аза " Хамас " Тел Авив
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР